hello@lidasoul.com | +36-70-932-77-17

Parafatextil termékeinkről


Belépsz egy terembe, végigsétálsz a parkban, összefutsz a barátnőiddel egy könnyed ebédre, vagy épp büszke vőlegényként a boldogító igent mondod ki életed legfontosabb személyének… különböző életképek, de egyről biztosíthatunk! Minden jelenlévő figyelme Rád fog szegeződni.

Legyen szó hétköznapokról, ünnepekről, nappalról vagy éjszakáról, a lidasoul mindig egy különleges és letisztult megjelenést garantál.

A puha parafatextilből készült termékeink kialakítása során elsősorban a nemes egyszerűségre törekszünk. Arra, hogy minden egyes termékünk viselésekor önmagad adhasd, s az kiemelje egyéniségedet és egyediségedet.

Ha a természet adta szépség mindig elkápráztat, akkor a lidasoul kézzel készült parafatermékei Neked készültek. Neked. A családodnak. A barátaidnak. Mindenkinek.

 

 

 

Kollekciónk minden egyes darabjának alappillére a parafatextil, melyet gyakran a bőrhöz hasonlítva parafabőrként is emlegetnek.

A parafa az egyedi, hosszúéletű és a regenerálódásra képes paratölgy kérge. Egy átlagos paratölgy akár 200 évig is elél, ami lehetővé teszi, hogy a lehántolt kérgét többször is visszanövessze. Igen, jól olvastad, ugyanis a vastag, rugalmas, puha kérge újraképződik, a növényt óvva ezzel az időjárás viszontagságaitól. A mediterrán vidéken élő paratölgyültetvényeket számos helyen megcsodálhatjuk, ezek közül is a legismertebbek: Portugália, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Marokkó, Kínában a Jangce partvidéke.

Na de miért épp ezt a terméket választottuk?

E természet adta nemes és tiszta anyag önmagában is csodálatos, s melynek sokoldalú felhasználhatóságát rendkívüli tulajdonságai teszik lehetővé. Ismerősnek cseng talán Dom Pierre Pérignon neve, na de a gyöngyöző borról mindenki hallott már. De mégis mi a közös bennük? Természetesen tudjuk a választ: a parafa. A vízálló tulajdonsága csak egy a csábító értékei közül. Magas viasztartalmának köszönhetően nehezen ég, ugyanakkor mint hő- és hangszigetelő termékként is nagy becsben tartják.

A természetes, tiszta anyagokat nemlehet nem szeretni. Minden pillanatban más arcukat mutatják meg, más tulajdonságukkal kápráztatnak el minket. Mi is így vagyunk a parafatextillel.

Kollekciónk minden egyes darabját gondos odafigyeléssel tervezzük meg. Olyan termékkel szeretnénk megajándékozni Titeket, amely nem tolakodó, épp ellenkezőleg: a finom és letisztult vonalai kezdetben csak megmosolyogtatnak és megnyugtatnak, elvégre egy nemes fa egykori tündöklő ékével találjuk szembe magunkat. Azonban a visszafogottsága olyannyira vonzó, hogy a végén nem tudunk nem rá gondolni, s arra, hogy épp e tulajdonsága az, ami teljesen és mérhetetlenül rabul ejt minket.

A parafatextil…

A már említett, nagy becsben tartott paratölgy kérgét általában a fa 25 éves korában hántják le először, majd 9-12 évente megismétlik ezt a műveletet. Miután a parafakérget lehántják a paratölgyről, hat hónapon keresztül hagyják száradni. Ezt követően egy erre külön kifejlesztett, kémiai anyagoktól mentes gyártási folyamat során a feldolgozott alapanyagból vékony parafalapokat állítanak elő, melyeket préselési eljárással rögzítenek a kiválasztott textilalapra. E műveletnek köszönhetően egy olyan 100%-ban vegán, természetes és környezetbarát anyagot kapunk végeredményül, amely megtartja a „nyers” parafa kiváló tulajdonságait: könnyű, puha tapintású, rugalmas és tartós.
Az eco-barát parafatextil tisztítása nem igényel különleges eljárást. A parafa gáz-, víz-, kopás-, karc- és foltálló tulajdonságát ebben a formában is kamatoztatja. Szennyeződés esetén elegendő a felületet nedves ruhával megtisztítani. Minimális mennyiségben szappan is használható a tisztítás során. A parafatextilből készült termékek gépi mosása nem javasolt, a termék anyaga sérülhet. Szárítás szabad levegőn, avagy szobahőmérsékleten.